1. Anasayfa
  2. Coğrafi Bilgiler

Yer Çekimi Yasasına Meydan Okuyan Bölgeler

Yer Çekimi Yasasına Meydan Okuyan Bölgeler
Crooked Ormanı, Polonya
0

Dünyadaki bütün her şeyin savrulmadan durabilmesinin yer çekimi sayesinde olduğunu bir çoğumuz biliyoruz. Ki bunu Newton‘un Yer Çekimi Yasası ‘da açıklıyor zaten. Ancak dünyada bazı bölgeler var ki şaşırtıcı derecede yer çekimi yasasına meydan okuyor. Bu bölgelerin kimisinde arabalar kendiliğinden yokuş yukarı çıkıyor, kiminde de yere dökmek istediğiniz su havada dağılıyor. İşte dünyada yer çekimi olmayan bu bölgeler;

Alagöz Dağı, Ermenistan

Türkiye’ye de yakın olan Alagöz Dağı (Mount Aragats), fizik kurallarına karşı gelen yerlerden. Dağın eteklerinde yolda motorunu durdurduğunuz arabanız bir anda yokuş yukarı çıkabiliyor. Yolun aşağısına bırakılan bir futbol topunun  kendiliğinden yukarı çıktığı söyleniyor. Bölgede yaşayan insanlar da yokuş çıkmanın inmekten daha kolay olduğunu iddia ediyorlar. Bu şaşırtıcı durumdan ötürü Alagöz Dağı, her yıl turistlerin gözdesi durumda. Ve bir çok bilim adamı tarafından da bu enteresan olayların kaynağı çözülememiştir.

Hoover Barajı, Nevada, Amerika

Yer Çekimi Yasasına Meydan Okuyan Bölgeler
Hoover Barajı, Nevada, ABD

Yüksekliği 221 metre olan ve Amerika Birleşik Devletleri’nin doğusunda yer alan Hoover Barajı en çok turist çeken yerlerden bir tanesi. Bu bölgede basınçtan dolayı oluşan hava akımı sebebiyle aşağıya dökmek istediğiniz su yukarıya doğru çıkıyor. Bilim adamları bu durumdan dolayı sadece su değil, barajdan aşağıya bırakılmak istenen her hangi bir şeyin bu şekilde yukarı çıkacağını söylüyorlar.

Manyetik Tepe, Hindistan

Yer Çekimi Yasasına Meydan Okuyan Bölgeler
Manyetik Tepe, Hindistan

Burada da manyetiğin çok güçlü olmasından ötürü uçakların belli bir seviyenin altında uçması yasaklanmıştır. Bu durumun dünyanın manyetik alanının bozulmasından dolayı kaynaklandığı söyleniyor.

Crooked Ormanı, Polonya

Yer Çekimi Yasasına Meydan Okuyan Bölgeler
Crooked Ormanı, Polonya

Eğri orman ya da çarpık orman diye anılan bu yer çam ağaçlarından oluşuyor. 1930’lu yıllarda Almanya yönetiminde olduğu Pomeranya bölgesinde dikilen bu ağaçlar bir kaç yıl sonra nedeni belirsiz bir şekilde eğim kazanmaya başlıyor. Hatta daha sonra ki yıllarda yeni ekilen fidanlar da eğimli büyüyor. Ne insan gücüyle, ne de bir makine ile bu şekle getirilemeyeceği yapılan incelemelerle belirlenmiş olsa da henüz sebebi bulunamamıştır.

Altın Kaya, Myanmar

Myanmar’da ki en önemli üçüncü budist hac bölgesidir. 2 bin 500 yıldır hiç kıpırdamadan aynı şekilde duruyor. Bir inanışa göre Budha’nın saç teli ile tutuluyor. Başka bir inanışa göre de kayayı sadece bir kadın oynatabilir bu yüzden kadınların asla bu kayaya dokunmasına izin verilmiyor. Turistler ve hacılar kayanın yer çekimine meydan okuyup, 25 metre yükseklikte nasıl dengede durduğunu görmek için kutsal bölgeye akın ediyor.

 

İlginizi çekebilir;

Dünyadan Göl Manzaraları

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir