Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayları
Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayları: Ocak ayı ile beraber artık soğuğu daha fazla hissediyor, hastalıklara bir bir kapımızı aralıyoruz. Özellikle soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara bulaştıysak kafamızı yastıktan kaldıramaz hale geliyoruz. Yüksek ateş ve hapşırıkların peşimizi bırakmadığı şu günlerde bir an önce ayağa kalmak gerektiğini biliyorsunuz. Bilginvarmi olarak bu yazımız içerisinde soğuk aldığına ne iyi gelir, soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları hakkında bilgi vermeye çalışacağız.
Uzmanlar, burunların tıkanık, ateşin yüksek olduğu, hapşırın peşinizi bırakmadığı bu günlerde hızlı ve kesin bir tedavi için bitki çaylarından destek almanızı öneriyor. Bilinçsiz antibiyotik kullanımının yarardan çok zarar meydana getirdiği artık herkesçe biliniyor. Grip ve soğuk algınlığında antibiyotiğe başvurmanız, gereken en son tedavi yöntemi olsun. Hangi bitki çaylarının iyi geldiğini merak ediyorsanız buyrun;
Ekinezya Çayı
Bu bitki çayı, sahip olduğu doğal formüller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Vücudunu bütünü ile koruma altına alan bu bitki, virüs ve bakteri bulaşımını mümkün olduğunca engellemektedir. Kış ayının gelmesi ile beraber hasta olmadan önce ekinezya çayı tüketmeye başlamalısınız. Sadece bu çay bile grip açısından daha güçlü etkilere sahiptir.
Zencefil Çayı
Başta grip ve soğuk algınlığı olmak üzere adet sancılarına da iyi gelen zencefil çayı tarihin en eski dönemlerinden bu yana tedavi edici etmen olarak kullanılmaktadır. Kişinin terlemesine aracılık eden bu çay, bakteri ve mikropların oldukça kısa süre içerisinde vücuttan atılmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu çayı limon ve bal karışımı ile beraber tüketebilirsiniz.
Mürver Çayı
Ülkemizde çok ama çok fazla bilinmeyen bu bitkisel ürün dünyanın birçok yerinde yüzyıllardır grip ve antibiyotik ilacı olarak kullanılmakta. İçerisinde bulunan asit parçaları terlemeye yardımcı olarak kişinin kısa süre içerisinde virüs ve mikropları dışarı atmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kan temizleyici ve ateş düşürücü etkiye sahiptir. Mürver çayı, nane ve bal ile tatlandırılarak demlenmektedir. İnternet üzerinden satın alabileceğiniz bu çay özellikle soğuk algınlığına iyi gelmektedir.
Nane – Ihlamur Çayı
Grip olduğumuzda bizlere ilk yapılan bitkisel çay genellikle nane-ıhlamur ikram edilmektedir. Ihlamur genel olarak boğazları yumuşatarak balgam atımına destek olmaktadır. Terletici etkisi sayesinde grip ve soğuk algınlığının kısa sürede atlatılmasına olanak sağlar. Nane ve ıhlamur aynı zamanda boğaz ağrısına da iyi gelmektedir. Yukarıda belirttiğimiz bitki çaylarından hiçbiri olmasa bile bunu kesinlikle denemenizi öneririz.
Kuşburnu
Tam bir C vitamini deposu olan Kuşburnu, kış aylarında soğuk ve gribe karşı en iyi savunucular arasındadır. Çok fazla kaynama derecesinde bile C vitaminini kaybetmeyen kuşburnu, hazırlandıktan sonra en fazla 5 dakika içerisinde tüketilmelidir. Kuşburnu aynı zamanda boğaz ağrısı gibi sorunlara da iyi gelmektedir.
Tarçın Çayı
Genelde salep, sütlaç gibi yiyeceklerin üzerine dökülen tarçın kış aylarında benzersiz bir güce ve etkiye sahip olmaktadır. Soğuk algınlığını tamamen ortadan kaldırdığı gibi boğaz ağrısı ve boğaz kuruluğuna da iyi gelen tarçın kış ayları için iyi bir seçenek olacaktır. 1 bardak kaynar su içerisine 1 yemek kaşığı kadar toz tarçın atıp demlenmesini bekleyin. Tercih ederseniz içerisine 2 karanfil de ekleyebilirsiniz. Gün içerisinde özellikle 3 bardaktan fazla içmemeye özen gösteriniz.
Bal
Tüm bitki çaylarına gönül rahatlığı ile ilave ettiğimiz bal, soğuk algınlığına neden olan bakteri ve mikropları yok etmektedir. Hastalığın süresini kısaltan bal, boğazlarda meydana gelen tahrişi önleyerek boğazların rahatlamasına katkı sağlar. Genel olarak zencefil ile karıştırılması önerilse de tüm bitki çayların içerisine tatlandırıcı olarak ilave edebilirsiniz.