Bodrum’da Yapılabilecek En İyi 15 Şey: Bodrum, sadece muhteşem kumsalları ve plajları için ziyaret edilmeyecek kadar özel ve harika bir turistik ilçedir. Türbelerinden, kalelerine, kalelerinden antik tiyatro ve arkeolojik alanlarına kadar, çok önemli tarihi değerleri barındıran bir beldedir. Tabii ki turistleri ilçeye çeken en büyük özellikleri arasında pırıl sulara sahip muhteşem koyları ve doğal güzellikleri de azımsanmayacak kadar fazladır. Kafanızda, eğer bu belde içerisinde zamanı nasıl geçireceğiniz ile ilgili sorular varsa, derhal onlardan kurtulun. Çünkü sizler için pek çok öneri sunduk:
1. Bodrum Kalesi:
Bodrum limanının doğusundaki bir burnun üzerinde 15. yüzyılın başında St. Jean Şövalyeleri tarafından yaptırılan Bodrum Kalesi yer alır.
Kaleyi inşa edenler her ne kadar St. Jean Şövalyeleri olarak bilinsede, dört millet tarafından inşa edildiği öne sürülmekte, hatta iç kuleleri de bu ülkelerin isimleri ile anılmaktadır. Kalede, en yükseği olan Fransız Kulesi ve diğer kuleler; İngiliz Kulesi, Alman Kulesi, İtalyan Kulesi ve bunlardan ayrı olarak Yılanlı Kule bulunmaktadır.
Tarihi kale, 16. yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman tarafından ele geçirilmiş ve 1895’te hapishane olmuştur. Günümüzde ise Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet vermektedir.
Bodrum Kalesi Çalışma Saatleri ve Ücretlendirme:
[mks_accordion]
[mks_accordion_item title=”Yaz Dönemi:“]
1 Mart – 1 Kasım
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 19:00
Ücret: 65 TL
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Kış Dönemi:“]
1 Kasım – 1 Mart
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 18:00
Ücret: 65 TL
[/mks_accordion_item]
[/mks_accordion]
Bodrum Kalesi’ne nasıl gidilir ?
Çarşı Mahallesi, Kale Caddesi, No: 36 48400 Bodrum Kalesi: Konumu bulmak için tıkla
Telefon: 02523162516
2. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi:
1960’lardan bu yana, Ege ve çevresindeki Antik, Orta Çağ ve Erken Modern dönemdeki gemi enkazlarında yapılan su altı buluntularıve tarihi gereçlere ev sahipliği yapmaktadır. Müzede ayrıca Bronz Çağı ve Orta Çağ döneminde yeniden inşa edilmiş iki gemi enkazının yanı sıra, Geç Tunç Çağı‘ndan kalma “Uluburun Batığı” olarak bilinen gemi batığı enkazı da bulunmaktadır. Bu batıkta, o döneme ait; altın takılar, yiyecek tohumları, kap kaçaklar, altından fayanslar ve pek çok envanter bulunmuştur.
Ayrıca müzede bulunan eserlerden bazılarına örnek verecek olursak; Miken bakır külçeleri ve vazoları, Eski Mısır mühürleri, kraliyet Karya mücevherleri, Roma amforaları, Ortaçağ‘daki İslami kültürle bezenmiş cam eşyalar, 16. yüzyıldan kalma İspanyol eserleri ve daha birçok tarihi eşya bulunmaktadır. Müze, alanında hâlâ ülkenin en kaliteli müzelerinden birisidir. Bodrum’da yapılabilecek en iyi 15 şey dediğinizde; olmazsa olmazlardan..
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Çalışma Saatleri ve Ücretlendirme:
[mks_accordion]
[mks_accordion_item title=”Yaz Dönemi:“]
1 Mart – 1 Kasım
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 19:00
Ücret: 65 TL
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Kış Dönemi:“]
1 Kasım – 1 Mart
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 18:00
Ücret: 65 TL
[/mks_accordion_item]
[/mks_accordion]
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne nasıl gidilir ?
Çarşı Mahallesi, Kale Caddesi, No: 36 48400 Bodrum Kalesi: Konum
Telefon: 02523162516
3. Halikarnas Mozolesi:
“Türbe” terimini ilk tanımlayan görkemli mezarlardan birisi, Karya satrapı Mausolus için Halikarnas’ta inşa edilmiştir (M.Ö. 353). Devasa bir podyumda yer alan bu anıt, 45 metre yüksekliğinde ve her cephesinde MÖ 4. yüzyıldan kalma önde gelen Yunan heykeltıraşlarından Bryaxis, Leochares, Scopas of Paros ve Timotheus tarafından oyulmuş kabartmalarla doluydu.
1100 ile 1400 yılları arasında depremlerle yıkıldı ve antik dünyanın yıkılan altı harikasından sonuncusuydu.
Günümüzde hâlâ ayakta kalan kabartmalar, yivli sütunlar ve bir merdiven, daha önce neler olduğuna dair fikir edinmeniz için yeterli sayılır.
Ayrıca burada mozole, amfitiyatro ve kalenin kronolojisini gösteren küçük bir sergide bulunmakta..
Halikarnas Mozolesi Çalışma Saatleri ve Ücretlendirme:
[mks_tabs nav=”horizontal”]
[mks_tab_item title=”Hafta içi”]
08:00–17:00
[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”Hafta sonu”]
08:00–17:00
[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”Önemli”]
Pazertesi günleri hizmet vermemektedir. Tüm günler ücretsizdir.[/mks_tab_item]
[/mks_tabs]
Halikarnas Mozolesi’ne nasıl gidilir ?
Tepecik, Turgut Reis Cd. No:93, 48440 Bodrum/Muğla. Konumu bulmak için tıklayın
4. Halikarnas Tiyatrosu:
Tiyatro, türbe alanından birkaç sokak sonra, MÖ 4. yüzyılda Mausolus döneminde inşa edilmiş ve daha sonra MS 2. yüzyılda Romalılar tarafından genişletilerek güncel halindeki boyutlarına getirilmiştir.
Bu mekân, altın çağında yaklaşık 13.000 kişiyi ağırlayabilecek kapasiteydi ve günümüzde de, sezon boyunca kültürel etkinlikler için bir sahne olarak kullanılabilecek niteliktedir. Tabii ki şuan için 13.00 kişiyi ağarlayacak kapasitede olmadığını da hatırlatmakta fayda var.
Halikarnas Tiyatrosu Çalışma Saatleri ve Ücretlendirme:
[mks_tabs nav=”horizontal”]
[mks_tab_item title=”Hafta içi”]
09:00–17:00
[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”Hafta sonu”]
09:00–17:00
[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”Önemli”]
Haftanın yedi günü açıktır. Tüm günler ücretsizdir.[/mks_tab_item]
[/mks_tabs]
Halikarnas Tiyatrosu’na nasıl gidilir ?
Yeniköy, 48400 Bodrum/Muğla Konumu bulmak için tıklayın..
5. Zeki Müren Sanat Müzesi:
Sıradışı giyim tarzıyla ve müthiş sanatıyla Zeki Müren (1931-1996), Türk popüler kültürünün muazzam bir figürü ve hayatının çoğunu, özellikle de son birkaç yılını Bodrum’da geçiren, Türk Tarihi’nin en büyük sanatçılarından birisidir. Hatta en büyüğü de denilebilir.
Müren, sadece muhteşem besteleri ve şarkılarıyla değil; düzinelerce filmde aldığı rollerle de popülerleşmiştir ve Yeşilçam‘ın da tanınan simalarından olmuştur. Türk Musikisi‘ne sayısız eserler bırakan büyük usta, hem geçmiş nesil, hem de yeni jenerasyon tarafından hâlâ sevilerek dinlenmekte.
Öldükten sonra Bodrum’da kendi adını taşıyan caddede bulunan evi, müzeye çevrilmiştir. Sanatçının evinde zamanının gözalıcı kostümleri ve kıyafetleri de bulunuyor. Ayrıca pek çok sayıda mücevher, klasik eşyalar, bina girişinde dönemin antika arabası ve nice güzel parça da sizleri bekliyor. Ayrıca yabancı dilde sanatçıyı tanıtan makale, yabancı uyruklu misafirlere de sanatçıyı tanımaları için kılavuzluk ediyor.
Zeki Müren Müzesi Çalışma Saatleri ve Ücretlendirme:
[mks_tabs nav=”horizontal”]
[mks_tab_item title=”Hafta içi”]
08:00–19:00
[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”Hafta sonu”]
08:00–19:00
[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”Önemli”]
Pazertesi günleri hizmet vermemektedir. Giriş ücreti 10 TL’dir.[/mks_tab_item]
[/mks_tabs]
Zeki Müren Sanat Müzesi’ne nasıl gidilir ?
Kumbahçe, Zeki Müren Cd. No:11, 48400 Bodrum/Muğla Konumu bulmak için tıklayın..
6. Bodrum Deniz Müzesi:
Bodrum, antik çağlardan beri gemi inşasına dahil olmuş ve 19. yüzyılın başlarında Osmanlı savaş gemilerinin burada denize indirilmesiyle sektörde önemli nam yapmıştır.
Yine 19. yüzyılın sonlarına doğru gemi yapımına talep azaldığından, bölge bundan sonraki üretim aşamasına; ticaret, balıkçılık ve süngercilik için kullanılan üç direkli gulet yapımıyla devam etmiştir. Haliyle, böylesine denizcilik tarihi olan bir ilçe için deniz müzesi olmazsa olmazlardan biridir.
Bodrum Deniz Müzesi, 2011 yılında kalenin yanındaki eski çarşı binasında (bedesten) hizmete açılmıştır. Bodrum’da inşa edilen çeşitli ahşap tekneleri ve deniz taşımacılığında kullanılan çeşitli araç gereçleri barındırmaktadır.
Müzede ayrıca dünyanın dört bir yanından gelen 6.000 deniz kabuğu da bulunmaktadır. 1925’te Bodrum’a sürgün edilen Girit doğumlu, Halikarnas Balıkçısı olarakta bilinen yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın (1886-1973) kişisel koleksiyonununda bu müzede yer aldığını söylemekte fayda var. Kabaağaçlı’nın Bodrum’un tanınmış bir turistik ilçe olmasında ciddi katkıları vardır. 20. yüzyılda yaşamış Türk edebiyatının önemli simalarından birisi olarakta bilinir.
Bodrum Deniz Müzesi Çalışma Saatleri ve Ücretlendirme:
[mks_tabs nav=”horizontal”]
[mks_tab_item title=”Kış Dönemi”]
Kış Saatleri (1 Kasım – 30 Nisan)
09:00–17:30
[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”Yaz Dönemi”]
Yaz Saatleri (1 Mayıs – 31 Ekim)
09:00–19:00
[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”Ücretlendirme”]
Pazertesi günleri hizmet vermemektedir.
Giriş ücretleri:
Yetişkin: 20.00 TL
İndirimli: 10 TL
[/mks_tab_item]
[/mks_tabs]
Bodrum Deniz Müzesi’ne nasıl gidilir ?
Çarşı Mah. Nazım Hikmet Sk.No.4/1 48400 Bodrum/Muğla Konumu bulmak için tıklayın..
Tel: (0252) 316 33 10
7. Bitez Plajı:
Bodrum’daki halk plajları fazlasıyla yeterli olsa da, bunlar arasında Bitez‘i unutmamak gerekir. Mavi Bayraklı Bitez Plajı, merkeze yakınlığı ve küçük çocuklu aileler için tüm yarımadanın en iyilerinden biri olarak kabul edilir.
Çoğu zaman rüzgarların etki alanına girmediği için sakin ve dalgasız olan denizi, aynı zamanda diğer plajlara göre daha ılık bir suya sahiptir.
Fiyat konusuna gelince, bu halk plajı ücretsizdir. Hatta pek çok işletme sahibi, kendisine müşteri çekebilmek için şezlong parasıda almıyor. Plaj kıyısındaki club ve bar hizmetleriyle, gecelerinizi de renk katabilirsiniz.
Bitez Plajı’na nasıl gidilir ?
Bitez, 48470 Bodrum/Muğla Konumu bulmak için tıklayın
8. Yahşi Plajı:
Yahşi Plajı, Bodrum’un yaklaşık on kilometre batısında bulunmaktadır. Yarımadanın en uzun plajlarından birisidir. Temiz ve berrak suları ve harika kumuyla, Bodrum yakınlarında harika bir sahil deneyimi sunar. Plajın çevresinde yapılacak birçok aktivite ve eğlence seçeneği vardır. Ayrıca plaj civarında, konaklama ve dinlenme seçeneği sunan, geniş otel zinciri bulunduğunu da söyleyebiliriz.
Yahşi Plajı’na nasıl gidilir ?
Ortakentyahşi, Bodrum-yalıkavak Yolu, 48420 Bodrum, Muğla, Turkey Konumu bulmak için tıklayın..
9. Pedasa Antik Kenti:
Bodrum Yarımadası‘nın engebeli omurgasının yukarısında, Antik Karia yerleşim yeri Pedasa‘nın kalıntıları vardır. Konacık mevkisinden Pedasa’ya doğru yürüyüş yapabilir; çam ve sedir ağaçlarının kokusu eşliğinde, doğanın tadını da varabilirsiniz. Bu antik kentte, kalıntılar MÖ 11 ve 6. yüzyıllarından kalmadır ve günümüz imkanlarıyla bir tapınağı gün yüzüne çıkartılmıştır.
Pedasa Antik Kenti’ne nasıl gidilir ?
Antik kente; Dağbelen, Konacık, Çukursarnıç mevkilerinden, uzun süren bir yürüyüşün ardından varabilirsiniz. En yakın mevki, kentin sınırlarının bulunduğu Konacık’tır. Konumu bulmak için tıklayınız..
10. Bodrum Yel Değirmenleri:
Bodrum Yarımadası’nda bulunan yel değirmenlerinin tarihi 1700’lü yıllara kadar uzanıyor. Faal olarak değirmenler, 1970’li yılların sonuna değin kullanılmıştır. Manzara için oldukça popüler bir destinasyonda bulunan değirmenlerin, aynı şekilde çok bakımlı olduklarını söylemek pekte doğru kaçmaz. Ancak yinede böldeki en popüler yel değirmenlerinin, bu sekiz sıra halinde sıralanan değirmenler olduğunu söylemekte fayda var.
Bodrum Yel Değirmenleri’ne nasıl gidilir ?
Bodrum limanı civarından, sahil yolunu takip ederek ilgili konum ile bulabilirsiniz..
Yel Değirmenleri – Bodrum yol tarifi..
11. Milta Bodrum Marina:
Gemilerin 300 yıldan beri Bodrum sahillerine yanaşıp; geliş gidişlerine tanıklık etmek gerçekten büyüleyici bir duygu. Tarihi bu denli geniş ve etkileyici olan liman kentinin, tabii ki limanları da oldukça meşhur. Bunlar arasında Milta Bodrum Marina’dan bahsetmek gerekirse, turistik kentte en iyi hizmet veren marinaların başında geldiğini söylemek mümkün. Denizde ve karada pek çok yata ve tekneye servis hizmeti de veren marina, hizmetlerini 7/24 süre zarfına yaymış durumda. Marinanın aynı zamanda “5 Altın çıpa ve Mavi Bayrak” ödülüne sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var diye düşünüyoruz.
Liman, deniz kıyısında gezmeyi sevenler için; geniş rıhtımları, palmiyeleri ve okaliptüs ağaçlarıyla, gün batımı izlemeyi sevenler için ise harika bir lokasyon. Marina ve çevre civarı, bu manzaraları izlemek ve içecek eşliğinde günün gözalıcı güzelliklerine tanıklık etmek için pek çok restoran ve kafe de barındırıyor..
Milta Bodrum Limanı’na nasıl gidilir ?
Neyzen Tevfik Caddesi. No :9/3 48400 Konumu bulmak için tıklayınız..
Tel: 90 252 316 18 60 (6 Hat)
12. Bardakçı Koyu:
Yel değirmenlerinin bulunduğu burnun doğu tarafında bulunuyor. Suyu havuz gibi berrak ve temizdir. Açık denizden bakıldığında, yer değirmenlerini de görebilirsiniz.
Bardakçı Koyu’nun diğer plajlara göre dezavantajı, halk plajı olmaması ve koyda bulunan her üç otelden birine şezlong için ödeme yapmanız gerekmesi (2020’de yaklaşık 50 TL veya 8,50 dolardı). İyi haber şu ki, Bodrum Limanı’ndan Bardakçı Koyu’na bir su taksisi kullanarak gidebilmeniz. Bir iyi haber de; plajdaki gezindiğiniz yumuşak kumlar ve hiç deniz yosunu bulunmayan köpüklü sulardır.
Bardakçı Koyu’na nasıl gidilir ?
Eskiçeşme, Kaptan Kalesi Sk. No:9, 48400 Bodrum/Muğla Konumu bulmak için tıklayın..
13. Mindos Kapısı (Myndos Kapısı):
Halikarnas’ın yedi kilometrelik surlarının son kalıntısı ve önemli bir kısmı olan alan, Bodrum’un batısında bulunmaktadır.
Bu surlar MÖ 4. yüzyılda Karia’nın satrapı Mausolus tarafından inşa edildi ve Myndos Kapısı’da iki anıtsal girişten biriydi.
Kapının iki kulesindeki taş işçiliğinin modern bir üslupla yapıldığı düşünülmüş olasada, arkeolojik ilgi oldukça fazladır ve yakınlarında Helenistik ve Roma dönemlerine ait tonozlu mezarlar keşfedilmiştir.
Kapı ve etrafını çevreleyen surlar, M.Ö. 334’te Büyük İskender’in şehri ele geçirmesiyle ciddi zararlar görmüş olsada, belli bır kısmı günümüze kadar ayakta kalmayı başarmıştır.
İlgili alanın çevresinde, tarihsel bilgiler veren plaketler bulunmaktadır.
Mindos Kapısı’na nasıl gidilir ?
Kapıya, Eski Kümbet yolu üzerinde bulunan Türk mezarlığının yanındaki yoldan gidilebilir.
Eskiçeşme, 48400 Bodrum/Muğla Konumu bulmak için tıklayın..
14. Midtown Alışveriş Merkezi:
Zamanın hızla akıp geçtiği Bodrum’un on kilometre batısında, Ortakent’te lüks bir alışveriş merkezi açıldı.
Kavurucu sıcakla geçen bir günde, böyle klimalı bir alışveriş merkezinde soluğu almak, size iyi gelecektir. Üstelik alışveriş yapmanız için pek çok ünlü markaya da ev sahipliği yaptığını hatırlatmakta fayda var. Midtown Alışveriş Merkezi’nde Marks & Spencer, Gap, L’Occitane, Mango, H&M, Yves Rocher ve MediaMarkt gibi pek çok ünlü markayı bulabilirsiniz.
Ayrıca McDonalds, Burger King, Popeyes ve Starbucks gibi dünya çapında fast food isimlerinin yanı sıra; Simit Sarayı gibi popüler Türk mutfağından ürünler sunan yemek firmalarınada alışveriş merkezinde rastlamanız mümkün. Aynı zamanda Türkiye’den ve uluslararası vizyondan filmler sunan sinemasını da unutmayalım; tabii ki Bodrum’da yapılabilecek en iyi 15 şey planlamasına katmayı da..
Midtown Alışveriş Merkezi’ne nasıl gidilir ?
Cumhuriyet Caddesi Müskebi Mahallesi No: 6/2 Ortakent/Bodrum/Türkiye 48420 Konumu bulmak için tıklayın..
15. Orak Adası Tekne Turu:
Sıra geldi Bodrum’da yapılabilecek en iyi 15 şey sıralamasının sonuncusuna.. Tekne turuyla farklı ve birbirinden harika koyları gezmeye ne dersiniz ? Büyüleyici berrak suları ve Maldivleri aratmayan görüntüsüyle günün her saati, özel turlarla bu koyu ziyaret edebilirsiniz. Kalkış yeri Halikarnas Limanı olan tekne turunu, kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.
Orak Adası’na nasıl gidilir ?
[mks_accordion]
[mks_accordion_item title=”Program”]
Alman Koyu (45 dakika)
Orak Adası (1 buçuk saat)
Tavşan Burnu (1 saat)
Kızılburun (30 Dakika)
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Fiyatlandırma”]
Yetişkin: ₺120
7 – 12 Yaş: ₺60
0 – 7 Yaş: Ücretsiz
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Fiyata Dahil Olan Hizmetler”]
Öğle yemeği (Tavuk, salata ve makarna)
Meyve İkramı
5 Çayı
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler”]
İçecekler
Balık Menüsü (Ekstra 25 Lira)
Kişisel harcamalar
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Rezervasyon”]
📞 0553 064 14 50
[/mks_accordion_item]
[/mks_accordion]