Beykoz Korusu Gezi Rehberi: Abraham Paşa Korusu olarak da bilinen Beykoz Korusu, Beykoz’da bulunur. Beykoz Korusu Osmanlı’dan günümüze II. Abdülhamid döneminden kalmıştır. İstanbul Boğazı’nı gözler önüne seren koru döneminin ünlü Fransız peyzajçıları tarafından düzenlenmiştir. Korunun içerisinde köşkler, tiyatro yerleri, kuş evleri ve süs havuzları bulunmaktadır. Aynı zamanda mesire alanı olarak da kullanılan Beykoz Korusu, İstanbul’un en büyükleri arasında yer alır.
Günümüze ise iki mağara, bir saray ve beş havuz kalmıştır. 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek tekrardan topluma kazandırılmıştır. Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri olarak hizmet vermeye devam etmektedir.
Beykoz Korusu Hakkında Bilgiler
Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz, o dönem yakın arkadaşı olan Abraham Paşa’nın onu satranç oyunda yenmesinin üzerine, Abraham Paşa’ya Beykoz Korusu’nu hediye etmiştir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir sosyal tesistir. İçerisinde insanların bol zaman geçirdiği farklı alanlar bulunmaktadır. Koru içerisinde bulunan restoranlarda yemek yiyebilir ya da bahçesinde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.
Beykoz Korusu Nerede?
İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunur. 150 dönümlük oldukça büyük bir alan üzerinde yer almaktadır. İstanbulluların bayıldığı ve en çok ziyaret ettiği alanlardan biridir. Hem konumu hem de güzelliği ile insanları büyülemektedir.
Beykoz Korusu’na Nasıl Gidilir?
Beykoz’a ulaşmak için Kadıköy’den ya da Üsküdar’dan otobüslere binerek ulaşabilirsiniz. Ancak ulaşmak için en hızlı yolu İstinye’den Paşabahçe teknelerine binmektir. Diğer pratik olan yol ise şehir hatları vapuru kullanarak Kanlıca’ya ulaşmaktır. Buradan da otobüse binerek Beykoz’a ulaşabilirsiniz. Eminönü, Kabataş ya da Beşiktaş,Üsküdar vapur hatlarını kullanabilirsiniz. Daha sonra hem yürüyebilir hem de minibüse binebilirsiniz. Eğer aracınızla gitmek istiyorsanız; aşağıdaki konum linkini kullanabilirsiniz.
Beykoz Korusu konumuna gitmek için tıkla: Beykoz Korusu konum
Beykoz Korusu Giriş Ücreti
Beykoz Korusu’na giriş ücretsizdir. Koru içerisinde bulunan restoranlar ücretlidir ve sonrasında, İstanbul’un güzelliğini seyredebilirsiniz. Tabii ki koru içerisinde yemek yemeden de boğaz manzarasını izleyebiliyorsunuz.